Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Fålleri

Jag har nu klippt ner rosengångsflätan. Den sista mattan valde jag att göra frans på, men det ångrar jag faktiskt. Kanske kommer jag att bandkanta den och klippa bort fransarna, för de ser "erbarmerligt" fattiga ut och jag vet ju hur kortlivade de dessutom är.  Som tur är har jag valt att väva fållar på alla de övriga mattorna. Tycker att det är ganska kul att styla till även fållen. Nu återstår då det kroppsligt ganska hårda hantverket med att fålla mattorna. Men nog ska det väl vara klart innan flytten till stugan!? Det är målet i alla fall.

I dag har jag varpat en kort och ganska "tunn" fläta i svart mattvarp. Jag har fått en beställning på en matta till ett sofflock. Tänker väva flera varianter så att det finns lite att välja på. 

 

 

Tisdagen den 21 april 2015 kl. 22:13

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Viola Tricolor, nr 3

Jaha,  då var jag tillbaka på ruta ett igen! Snart är denna rosengångsfläta slutvävd och då måste det naturligtvis finnas en Viola Tricolor på vävbommen när väven ska klippas ner. Tycker att mönstret skulle passa till en liten sängmatta. Man kommer att bli glad när man sätter ner fötterna på den. Sedan återstår då det tråkiga momentet med fållning och andra diverse monteringar. Måste ha det klart till utställningen vid Höga kusten Expo i juli.

Jag är i slutfasen av mitt motionsprojekt. Skall genomgå alla testerna ännu en gång med början nästa vecka. Det ska bli spännande att se slutresultatet. Har muskelmassan ersatt fettprocenten och hur står det till med minnet?

 

Måndagen den 13 april 2015 kl. 14:23

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Blå bussarong

Nu har jag startat upp en matta med blå schatteringar av trasor från olika hårt nötta jeans och så spär jag på med lite rosengångsbårder för att hotta till det lite grand. Det är ganska tidskrävande att väva med jeanstrasor, eftersom de är förhållandevis korta jämfört med trasor från tex påslakan. Sen är det ju  skräpigt och dammigt till tusen, men smutståligt blir det! Bussarong är ju egentligen ett arbetsplagg för överkroppen, men jag tycker att det är ett så vackert ord med fransk accent; bussarong, så jag låtsas att trasorna kommer från överkroppens istället för underkroppens beklädnad. Min pappa hade alltid en sån, när han gick till lagårn, men då sa vi förstås bussaron. Det låter inte lika fint.
 

 

Söndagen den 5 april 2015 kl. 13:27

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.