Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Lugnt och stilla

Jag fortsätter min rosende gång i lugnets tecken. Gråskalan passar mig bra just nu. Har lite problem med hjärtrytmen och försöker därför skapa ett lugnt synfält. När hjärtat lugnat ner sig tänker jag gå in för lite mer dramatiska former. Idag var jag till Min hälsa här i Holmsund och lämnade min Kejsarpingvinmatta till dem för hängning. De har ett stort kalt väggavsnitt i en av korridorerna och där tycker jag att min matta skulle passa bra. Den varma färgskalan associerar till verksamheten på en vårdcentral. Vi får se om det blir någon reaktion på samhälle' över min marknadsföring. I vävstugan varpar vi nu den glesripsmatta som jag vävde här hemma i höstas, Blinka lilla stjärna. Ska bli kul att se de olika varianterna. I en av vävstolarna väver de gåsögon och i en annan har vi just satt upp Kattfotsmattan. Tycker att det är många roliga uppsättningar nu i verksamhet.   

 

 

Torsdagen den 19 mars 2015 kl. 22:52

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gråspetts-matta

Eftersom jag är så bunden till Ångermanlands landskapsblomma Styvmorsviol, så kollade jag på nätet efter lite andra landskapsföreteelser som tex fiskar, djur och vapen. Kom då till Landskapsfåglar och där framkom att Gråspett var Ångermanlands Landskapsfågel. Det hade jag ingen aning om. Gröngöling har jag trott mig se, men det kanske då har varit en Gråspett. Den är ju väldigt harmoniskt färgad, så det föranledde mig att gräva i mattraslådorna och försöka illustrera färgställningen. Alla nyanser fanns inte till buds, men det är väl med fåglar, som med människor att det finns personliga variationer.  

 

Torsdagen den 12 mars 2015 kl. 17:43

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Roliga timmen

Det är alltid lika roligt att ta fram några mattor från bommen. "Hur var det? Vem började jag med?" Så idag avslutade jag den här omgången med att väva upp ett gäng jeanssömmar. Det blev en liten toamatta. Rosengång och jeans står väl i lite motsatsförhållande, men det blev riktigt bra. Det är verkligen återanvändning. Och tänk så dekorativa jeanssömmar är. Det hade nog fabrikanterna inte räknat med när de började sy arbetsbyxorna = jeansen.

Längst in på bommen var en blårosig matta, där jag använt mig av så många trampmönster som möjligt, för att lära mig varianterna. Det blev en ganska harmonisk matta.

Så kom då mattan med de ständigt återkommande Styvmorsviolerna. Den här gången kallade jag den Natt och Dag. Jag hade tagit fram foton av violen för att se vilka variationer som finns. Mattan har nu 18 rosengångsbårder, alla i olika färgkombinationer. I verkligheten räcker inte detta.

Som jag också tidigare visat hade jag vävt en gul-svart matta och tänkte då att den representerade de olika AIK-lagen i hockey. Men kom sedan på att det naturligtvis är Sandviks Idrottsklubb som jag tänkte på när jag vävde. Hur kunde jag glömma det?  

 

Söndagen den 8 mars 2015 kl. 16:55

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hockeyfan?

Detta är ett mycket märkligt faktum: Jag, som aldrig varit på en hockeymatch i hela mitt liv, har vävt tre mattor, som skulle kunna vara reklampelare för tre hockeylag i min omedelbara närhet. Den rödgröna mattan för det i dessa tider hårt pressade Modo Hockey, de vita björkstammarna representerar i år framgångsrika Björklöven och den nu i vävstolen aktuella svart-gula mattan får antingen stå för Skellefteå AIK i topp eller som tröst till gamla AIK.

 

Måndagen den 2 mars 2015 kl. 10:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Solsken inne i alla fall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har jag tömt mitt färgcentra på alla färgkombinationer som kan associeras till Styvmorsviol. Det blev nog minst ett dussin olikfärgade rosengångsränder innan bottentrasorna tog slut. Därför valde jag att använda mig av endast en färg på bårderna i den grå jeansmattan, som just nu är under produktion. Det fick bli gult, som ersättning för det gula solskenet som lyser med sin frånvaro. Det är ett väldigt plottrande att väva mattor av jeans. Trasorna är korta och skräpiga. Det gäller också att variera inslagen mellan trasor från framsidan eller baksidan av jeansen, eftersom det skiljer så mycket både i kulör och kvalitet.

 

Söndagen den 1 mars 2015 kl. 22:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.