Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Öka takten!!

Det har inte varit den riktigt vanliga takten i min vävkammare i höst. En anledning är förstås den intensiva träningen, som tar tre eftermiddagar i veckan i anspråk. Älgjakt och idéellt arbete med boule, vävstuga och Rebeckaloge kräver också några timmar. Men det är inte där skon klämmer. Det är den uppsatta väven. Den flerfärgade varpen låser mina mönstertankar. Jag vill inte att alla mattorna ska se likadana ut, men dessa vita autostrador längs vägen kommer att dominera alla alstren. Den första mattan blev en gammeldags matta med tvist och färgränder.  Den blir man lite glad av. Den som jag nu väver är dess motsats, stjärnor på nattsvart himmel. Kanske är det en Halloweenmatta. Men jag tänkte, att medan jag väver så färgmässigt ensidigt, skulle mönsteridéerna rinna till. Det har varit magert på den fronten. Det blir kanske bättre när vi nalkas jultider och allt är lysande rött!

 

Måndagen den 27 oktober 2014 kl. 19:34

Rips | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mot nya djärva mål

 För första gången i mitt liv tänker jag underkasta mig ett träningsprogram. Är med i ett forskningsprojekt, som skall utröna hur minnesfunktionen hos en totalt otränad pensionär reagerar på intensiv fysisk träning under ett halvår. Mitt minne har testats intensivt vid flera entimmespass och min hjärna har magnetröntgats ur två olika aspekter. Nu tränar jag tre gånger i veckan med att maxa pulsen på löparbanan och på en träningscykel i Noliahallen. När det gått ett halvår ska jag genomgå samma slags tester igen av minne och hjärna. Det ska bli spännande att se om slitet har haft någon verkan. 

Förutom dessa konditionspass, så har jag naturligtvis kört den vanliga gymnastiken i vävstolen. Har varpat och satt upp en randig glesrips här hemma. Troligtvis har jag gjort en alldeles för lång varp. Jag märker att jag blir otålig, redan när jag fastställt mattans första mönsterbårder. Men innehållet i mina mattraslådor måste reduceras och då passar det bra att väva gammeldags långa gångmattor. Alltid är det väl någon som kan glädjas åt dem. "Det blir bra på auktion" sa man förr, dvs. dödsboets auktion. Men jag hoppas förstås mera på något utställningstillfälle före den dagen. 

 

Söndagen den 12 oktober 2014 kl. 22:51

Rips | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.