Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Både det ena och det andra

Just nu är jag lycklig nog att få väva på vävstugan. Ingen vävstol är tom, så att det behöver varpas, förskedas osv. Jag väver då en matta, som är solvad i både kypert och rosengång.  Gillar båda mönstervarianterna. Inslagen är ett denimtyg jag fått av Jessica. Det blir en mycket stadig och smutstålig matta. Vi får väl se hur långt trasorna räcker. Här hemma väver jag också en matta i blått. Jag har fått massor av gardintyger av en väninna i Stockholm och jag tänkte få återgälda gåvan med en matta. Hennes önskan är en gammeldags trasmatta "utan krusiduller". Det sätter verkligen mig på prov. För om det är någonting jag gillar när jag väver, så är det krusiduller. Så vad tror du? Klarar den testet? 

 

Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 15:11

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

St Valentine

Polyharporna hade planeringsmöte hos Sonja i går. Vi  lade upp planer på när, var och hur vår golfsäsong ska starta upp denna vår. Sedan vi avnjutit den goda majssoppa som Sonja bjöd oss på, startade vi upp ett kreativt arbetspass. Gun-Inger hade varit på Panduro och lämpligt nog införskaffat hjärtformade pappaskar. Det var ju Alla hjärtans dag. Vi dekorerade askarna genom att lacka fast tunna pappersservetter, dvs. decoupage . Kul att testa någonting man aldrig gjort förut. I mitt huvud började förstås några idéer att snurra om framtida projekt i den här tekniken. Det finns ju i skåpen en och annan glasburk, som kan komma i en bättre dager.  

 

Lördagen den 15 februari 2014 kl. 10:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Olympiatider

Det är förskräckligt tråkigt att fålla mattor, så jag var inte särskilt svårövertalad att sätta mig vid vävstolen igen. På radion i vävrummet var det hela tiden Sportradio med referat från Olympiaden och tydligen fanns det i min hjärna några associationsbanor till de Olympiska ringarna. Å vips blev rosengångsfantasierna rundare och rundare. Fast jag hade ingen riktig koll på ringarnas färger utan anpassade mig till de trasnystan som jag letat fram ur  mina IKEA-lådor. Jag har på de sättet inneslutit även kontinenter, som inte finns representerade på den Olympiska fanan.

 

Måndagen den 10 februari 2014 kl. 22:28

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skördetider

Har tagit en liten paus och ägnat mig åt att förbereda mattorna för fållning. Jag knyter nästan aldrig fransar på mina mattor. Fransarna nöts upp så fort. Men den här gången kanske jag gör frans i ena änden av Pingu, för den mattan passar nog bäst att hänga på en vägg. Då är det dekorativt med fransar.

Mattan,

där jag eftersträvade färgerna från Rödhällarna, är en liten besvikelse. Färgerna är ganska OK, men rosengångsmönstret, som jag tänkte skulle associera till stenformationerna, framträder väldigt dåligt.                           

Däremot blev väl "Vissna rosor" OK. Men det är nog en bukett ängsblommor, snarare än en rosenbukett, man kan komma att tänka på när man tittar på mattan.  

 

Söndagen den 9 februari 2014 kl. 15:23

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Halvtid

Har klippt ner vad jag trodde var halva varpen, men än återstår det som vanligt mycket mera än hälften.  Så typiskt!! Men jag var så nyfiken hur min rosengångskarriär hade förlöpt, så jag kunde inte bärga mig. Och den allra första mattan var ju min Kejsarpingvin. Måste ju medge att jag är mer än nöjd med produkten av min vision. Det är nog den mest spektakulära matta jag vävt. Den brinner där den ligger på golvet. Kanske inte den temperatur där kejsarpingvinen oftast befinner sig i, men i mitt öga var det så jag upplevde färgskimret.

 

Fredagen den 7 februari 2014 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya uppslag

Den blev bättre på slutet, min rosengångsmatta. Jag hade tänkt kalla den Rosenbukett, men nu heter den Vissna rosor. Det som gjorde susen, var att vända på tuskaftsinslagen.  Det var fel inslagsordning på vävsedeln i boken Trasmattor och andra inslag. Har jämfört med vävnotor i boken Älskade trasmattor. Så skönt att slippa solva om varpen och istället gå vidare till nästa projekt. Karin Wallin inspirerade oss att använda en tanketråd som utgångspunkt för våra vävar. Och i mina tankar har nu under helgen hela tiden funnits bilden av Rödhällarna. Fantastiska hällar, som finns på våra marker ut mot Grönsviksfjärden vid stugan. Bilden härintill har Jeff Lindahl målat och tavlan hänger i vårt vardagsrum. Bergarten är lite unik för Höga kusten och heter rappakivi-granit. Det skulle vara jättekul att kunna återskapa färgskalan i en trasmatta. Den lite roströda färgen återkommer också i Noradräkten. Let's go! 

 

Söndagen den 2 februari 2014 kl. 15:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.