Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Uppladdning

Julhelgen 2013 kommer att gå till historien i vår familj, som den tråkigaste av alla. Sjuttiofem procent av oss var drabbade av en svår hosta och en del av oss även av hög feber. Julmaten blev väldigt ointressant och de fina sillarna räcker fortfarande. Men jag är nu på benen och har dragit på en linvarp, som jag blivit förärad av Wandja i vävstugan. Hon hade klippt ner den från sin vävstol, men det fanns inget skäl kvar och det var en hel del att reda ut vid förskedningen. För att jag ska få till ett passande mönster, skulle jag velat ha ytterligare 16 varptrådar. Det kändes väldigt jobbigt att klä på sig och åka till vävstugan och varpa dessa 16 trådar. Såg då ett tips på 4-shaft weaving på FB. Så bokhyllan med alla gamla inbundna romaner fick bli en tillfällig varpa och det fungerade alldeles utmärkt.  

 

Söndagen den 29 december 2013 kl. 15:04

Väv | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

GOD JUL!

JULVISA
Mel.: Och jungfrun hon går i ringen

Och julen den står och klappar igen på vår dörr,
och tomten i gamla luvan han lovar som förr
en jul, en jul, en strålande jul,
Så kul, så kul i slott och i skjul!

När midvinternatten tätnar där ute i kväll
vad är det som gör det mysigt i vårt lilla tjäll?
En jul, en jul, en strålande jul,
Så kul, så kul i slott och i skjul.

Och kära ni alla vänner, som vill och som kan,
nu dricker vi julen till och vi önskar varann:
en jul, en jul, en strålande jul,
så kul, så kul i slott och i skjul.

 

Måndagen den 23 december 2013 kl. 09:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mission completed

Vad är nu detta? Ännu en matta? Nej det är sju fållade gåsögonmattor! Slutförde den sista under Nobelmiddagen. Känns befriande. Och jag är mycket nöjd med både mattorna och mig själv. Det kan tyckas att alla är randiga där de ligger, men om man skärskådar dem utrullade, har de olika karaktär, olika färgteman och flera olika tekniker i randningarna mellan gåsögonen. 

Efter den avslutande grötlunchen i vävstugan besökte jag biblioteket och tog bilder på mina utställda tidningsmattor. Det kändes som att de kom väl till sin rätt i utställningshörnan. En tjej som gör smycken av gamla skruvar och muttrar och ståltråd ställer ut i montern bredvid tavlorna. Återvinning på olika sätt.

   

 

 

Tisdagen den 10 december 2013 kl. 22:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

"Dukti' kicka!"

Nu har jag bara två mattor kvar att fålla och hallpallen är omklädd. Och hör och häpna: Vävstolen är fortfarande naken! Men ni ska veta att det är väldigt frestande att dra på den linvarp, som ligger förskedad och klar på vävstolspallen. Men jag har ju avgivit löftet att inte påbörja något nytt förrän alla åtta gåsögonsmattorna är fållade.   

I vävstugan tog vi i tisdags ner mattor i dubbelbindning och i rosengång. Det är alltid lika spännande att se helhetsintrycken från vävarna. Ibland blir man mycket överraskad.

Beträffande mina husmoderliga plikter, så har de begränsat sig till uppsättning av julgardiner i köket och ett par satser med rullrån. Jag måste nog skärpa mig.

 

 

 

 

Söndagen den 8 december 2013 kl. 12:12

Gåsögon | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Finito

Som vanligt var rumpan längre än jag trodde, så det fick bli en liten dörrmatta som avslutning.  Nog för att det finns en del dörrmattor i skrubben, men det är ju roligt att förnya sig. Och den här passar ju bra  i juletider.  Har inte riktigt kommit igång med julförberedelserna ännu, frånsett ett par julstjärnor och så adventsljusstakarna förstås. Men ikväll klippte jag ner väven här hemma. Stängde dörren och var moltyst, så att inte någon skulle  komma in och se och därefter bli drabbad av olycka. Se min sida med vävskrock. Igår vävde jag klart gardinerna i vävstugan och klippte ner dem också. Så nu är det alltså ingen återvändo. Jag har all tid i världen att ägna mig åt vårt hem. Ska göra ett tappert försök att vara duktig husmor ett tag i alla fall.   

 

Måndagen den 2 december 2013 kl. 22:45

Gåsögon | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.