Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Där björkarna susat

Jag har anmält till Hemslöjden att vår vävstuga vill bidra med ett björkinspirerat alster till Vävmässan i Umeå hösten 2014. Vi har varpat och ska på tisdag sätta upp en väv, där vi alla ska bidra med vårt strå till "stammen". Sedan får vi se vems löpare vi väljer att få representera vår vävstuga. Själv ser jag mig omkring och så fort det är en björk i synfältet tänker jag: Vilken teknik skulle kunna spegla den där stammen? Ibland kan det räcka med ett björklöv. Så här års växlar färgskalan från dag till dag. Men jag saknar de riktigt eldröda löven. Ingen frostnatt har ännu skrämt upp dem. För att kompensera mig för de rosor som aldrig blommat i våra rabatter i sommar, har jag försökt mig på att göra några rosor av de lönnlöv som dalar ner i blåsten. Och de är väl så fina och väderbeständiga. Alla årstider har sina fördelar. Vi är lyckliga som har fyra, för då kan man alltid komma upp ur sin depression, när det vankas nya tider.

 

Fredagen den 27 september 2013 kl. 23:29

Väv | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Beroende

Jag är beroende. Beroende av handarbete. Torde inte vara skadligt för hälsan och livslängden, men ändå... Så jag startade en liten virkad ruta, men det torde nog stanna med denna enda ruta. Ser det som ett mönsterprov. Behöver inte flera schalar. Bättre att återgå till klippning av mattrasor, för de kommer att behövas, när jag fått min gåsögonsväv uppsatt. Varpgarnet har anlänt, men det återstår ju några arbetsmoment innan det är dags att slå in. Det kan inte ske förrän nästa vecka, när jag återvänt till mantalsskrivningsorten. Den här veckan har jag nöjet att roa lilla Junie medan hennes pappa, farfar och farbror är ute och jagar villebråd på fyra ben. Det är mig ett sant nöje och överträffar faktiskt handarbete.

 

Söndagen den 15 september 2013 kl. 09:28

Virkning | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad händer härnäst?

Regnbågen omringades av ett litet åskmoln, men genast intensifierades hela färgskalan. Den kommer att hålla grytorna varma, när de landar på den. Jag skulle kunna tänka mig att göra en liten tvilling nästa sommar och då kanske jag vänder på kuttingen och börjar i det blå. Jag får så uppmuntrande kommentarer från "hookande" amerikaner. Där är rug hooking nästan som en religiös sekt. Googla får du se. Själv går jag annars mest och funderar på gåsögon eller spetskypert i en fyrskaftad vävstol. Mattraskartongerna blir allt mer välfyllda och varpbommen är tom. Men snart bär det till! På måndag hoppas jag att jag får den beställda svarta mattvarpen och på tisdag börjar vävstugan. Jag har fått en varpfläta i lin i gåva av Wandja. Den borde också tas om hand. Man skulle haft en vävstol till!

 

Fredagen den 6 september 2013 kl. 21:37

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.