Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Utflykt

Jag hade denna sommar endast ett fastställt projekt och det var att besöka Textilarkivet i Sollefteå och se utställningen Återbruk. Idag skedde då detta. Som trasmattsväverska är Återbruk något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. På  bilden intill kan man se objektet med den humoristiska titeln Sparkdräkt, rundstickad i restgarner. Bredvid sparken ligger en trasmatta, som jag skulle vilja ge titeln Glödande kol. En matta i min smak med de starka färgerna. Jag vet hur tidskrävande det är att lägga in alla de korta inslagen. för jag har själv vävt en liten kudde i samma teknik. Nu var vävalster inte alls dominerande på utställningen, utan där fanns alla möjliga olika tekniker och material representerade. Gamla jeans t.ex. fanns i många fasoner. Materialet är ju verkligen slitstarkt och tål att återanvändas. Gamla spetsar, gardiner, dukar, knappar, slipsar hade förvandlats till nya användbara alster. Jag var riktigt nyfiken på Re Rag Rugs objekt II. Följer deras blogg reragrug.blogspot.se och har redan nu bokat flyg ner till Stockholm i oktober för att besöka deras utställning på Färgfabriken. De ska ta visa tolv stora mattor tillverkade i "nya" tekniker och i enbart överskottsmaterial av trikå. Det finns inga gränser för deras uppfinningsrikedom för hur man tillverkar en matta. Mattan på bilden består av flätade trikåtrasor där flätorna sedan är sammansydda så att det ger ett vävt intryck. Klurigt! Själv kan jag nu sätta mig ner och ta det lugnt. Sommarens mål är nått!  

 

Torsdagen den 22 augusti 2013 kl. 21:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Regnbågstider

Jag måste ha blivit inspirerad till detta tema under mitt tittande på VM i friidrott från Moskwa under de senaste veckorna. Fast mina färger är något mer mättade än Emma Greens naglar. Man får ta vad man har i kassen med de färdigklippta trikåtrasorna.Tänkte mig att "rutan"  ska bli ett grytunderlägg. Men nu tror jag att det får vara färdighookat för det här året. Nästa vecka är den sista här i stugan och jag längtar verkligen till min vävstol. I morgon ska jag och Sonja besöka Textilarkivet i Sollefteå och titta på utställningen Återbruk. Det ska bli spännande att se alla olika alternativ som det finns för att återanvända textilier.

 

Onsdagen den 21 augusti 2013 kl. 12:13

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I mina kvarter

 

 När jag strövade omkring i omgivningarna hamnade jag till sist i ett kvarter med maritima inslag; en liten damm, en fontän, en näckrosdamm och så ett sjömärke, som jag gissar varnar för ett närliggande grund. Det har varit riktigt spännande att under promenaderna se vad som döljer sig bakom nästa hörn. Men nu är jag ganska nöjd och tänker slå mig ro ett tag. Lägga upp fötterna på soffpallen och riva lite mattrasor.   

 

Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 22:37

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Cirkus i stan?

Vad är det som händer i stan? Är det marknad? En massa torgstånd och en karusell. Så roligt med lite aktiviteter i kvarteret!

Det är lite symbolik i detta med hur livet i stugan ter sig i sommartider. Hela familjen med barn och barnbarn är samlade och man vet inte riktigt vad som kommer att hända under dagen. Alla bara snurrar runt och ger sig hän åt nya infall och projekt. Roligt har vi! Tids nog kommer det andra tider.

 

Tisdagen den 6 augusti 2013 kl. 01:02

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.