Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Mörkgrön granskog och där björkarna susa

Det verkar vara ett ganska lugnt grannkvarter. Träden är säkert planterade med måttband på jämna avstånd och med ett promenadstråk mellan raderna. Beståndet är blandat löv- och barrträd. Nej, nu vill jag att det ska hända något spännande i omgivningarna! 

Det är ganska livligt i stugan när barn och barnbarn är här, så jag ägnar inte så många stunder åt hakningen. Det känns som att det är viktigare att ta vara på stunderna med familjen. I augusti inträder ju tystnaden. "De känns såm om klocka ha stanne" sa min pappa när vi barn for hem efter semestern. 

Förra veckan var jag på en inspirerande utställning på Ateljé Orsta där, Kristina Wålsten, www.trasmattan.blogspot.com, ställde ut jättefina, fräscha trasmattor för golv och bord. 

Idag har jag varit på Galleri Expo i Ullånger. Där visar varje år ett trettiotal konsthantverkare upp sina verk för försäljning. Det är allt från järnsmide, keramik, vävar, silverbroderi, träskulpturer, ja allt. De som arrangerar expon har höga kvalitetskrav på sina utställare, så det är alltid väldigt välarbetade alster,inget krims krams.

 

Tisdagen den 23 juli 2013 kl. 22:40

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

One quarter rug hooked

Ja det ljusnade inåt centrum av kvarteret och där glödde elden under soppgrytan. Vi får nu se vilka som befolkar grannkvarteren. Kanske några zigenare eller Östermalmsbor, en blomstrande park eller en granskog. Det är stora skillnader på färgskalan. Huvudsaken att det lever.

 

Tisdagen den 9 juli 2013 kl. 12:24

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad månde bliva?

Jag har inte precis varit i ett visionärt sinnestillstånd de senaste dagarna. Stugan har varit bebodd av nio fotbollskillar och själv har vi varit inackorderade hos en stugkompis. Vi var i lördags på 60-årsjubileum av Brunos konfirmation och däremellan har vi bara suttit och tittat på havet.Men för att inte helt komma utanför mitt normala vardagsliv, så har jag då och då, när jag besökt stugan, "hookat" några varv för att se om någon fantastisk ny motividé dyker upp. Hitintills har det bara blivit kvadratiska rutor, kanske med en något rundad avslutning. Men tekniken är lätt att repa upp, så än är inte någonting skrivet i sten. Färgskalor kan ändras från morgon till kväll. Jag vill nog komma till en något glättigare approach. Kanske växer det fram under veckan, för jag ser på väderrapporten att det blir lite regnigare de närmaste dagarna och då behövs lite "motståndsrörelse".  

 

Söndagen den 7 juli 2013 kl. 21:16

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Målgång och nystart

 

I kväll har jag virkat sista varvet på min Wooleater Blanket. Dvs nu räcker inte det gula garnet till flera varv och då får det vara nog. Den filten ska nog kunna värma en soffliggare ganska gott, när nordvästen ligger på en kall vinternatt här i stugan. 

Nå, då måste man ju hitta på ett nytt projekt. Vad skulle det då bli? Jo, under stugan låg en bit säckväv, som jag skar till, tvättade med parfymerat tvättmedel och strök så slät det nu gick. Min gamla plafond fick bli ram och med häftstift har jag nu riggat grunden till nästa fritidssysselsättning: Rug Hooking. Hade tagit med mig en påse med smala trikå- och crimplinetrasor, som nu ska kunna komma till användning. Men först måste jag skissa på ett motiv. På nätet skulle man kunna sitta och googla flera dagar och hitta olika mönster. I Kanada och USA är det så otroligt utbrett, men här Sverige har jag hittills inte kommit i kontakt med någon enda utövare. Jag återkommer när jag har något att visa.  

 

Tisdagen den 2 juli 2013 kl. 22:24

Rug hooking | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.