Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Återgäldad gåva

När jag vävde tidningsmattor i våras letade jag efter lite olika grundfärger ibland. Visserligen är Västerbottenskuriren ganska färgstark numera, men bakgrunden är ju alltid gråvit. Aftonbladets sportsidor är svagt rosa och där fick jag en bunt av vännen Lars-Erik. Dagens Industri är tryckt på ett fint aprikosfärgat papper. (Jag har aldrig förstått associationen till ekonomi i det färgvalet.) Numera prenumererar jag inte på DI, så jag chansade och gick på biblioteket och bad att få ett par veckors utgåvor av dem. Jag berättade vad jag skulle använda dem till och fick då förslaget att ställa ut några av dessa tidningsmattor, när jag vävt dem. Så häromdagen blev jag uppringd av bibliotekarien och det blev bestämt, att jag ställer ut mattorna/ranorna på biblioteket i Obbola i november och i Holmsund i december. Det ska bli kul att visa upp en liten annorlunda vävd produkt. 

För övrigt fungerar dörrmattan här i stugan alldeles utmärkt.    

 

Onsdagen den 26 juni 2013 kl. 20:56

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Wool Eater Blanket

 

Man skulle kunna tro att jag är helt overksam inom min textila intressesfär. Men så är inte fallet. Kan dock inte presentera någon färdig produkt och verkar inte kunna göra det inom de närmaste veckorna heller. Den här "Ull-ätar-filten" tar verkligen tid på sig. Varje stjärnvarv tar en kväll framför TV:n och ett hekto ullgarn. Hade jag nu bara nöjt mig med att tömma min egen stash, så hade det slutat för tre veckor sedan. Men så fick jag möjlighet att även hjälpa min goda växtfärgar-vän Berit med att bli av med några av hennes härvor och nystan. Vips var jag också i behov att göra vissa kompletterande inköp. Hur ska detta sluta? Babyfilten har blivit förvuxen.

När tummarna gnäller över ensidiga rörelser brukar jag slappa av de musklerna med att klippa mattrasor av de präktiga gardinerna jag fått i gåva av Marie. Det kommer att bli fina gröna trasmattor i gåsögon i höst. Såna tankar får mig att längta till hösten, vilket i sin tur får mig att skämmas. För jag mår så bra här i stugan i försommartid.  

 

Måndagen den 17 juni 2013 kl. 09:50

Virkning | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tärningar och ett och annat

Inom Polyharporna, min golf"klubb", ägnar vi en hel del tid till spel och dobbel. Dvs. för det mesta spelar vi med klubbor, men lika ofta spelar vi också med tärningar. Resultatet sammanräknas med avancerad teknik till slutliga avräkningar vid golfsäsongens början eller slut. Detta gäller båda spelformerna. När det gäller tärningsspelet kan insatserna gå till antingen satsningar på fyrbenta djur eller kanske som bidrag till diverse utsvävningar inom konnäsörsfären. När det gäller golfen strävar vi efter en gräsligt ful trofé, Stora gumman. Den förvaras ofta på en undangömd plats.

Jag har lagt ut reglerna för Tärningsspelet på den här hemsidan, som ju är tänkt att spegla mitt intresse för vävning. Men vävalstren står i mycken mörk skugga när det gäller besökare. Alla vill lära sig att spela Tärning. Men OK då! Alltid ser ni väl nån trasmatta slinka förbi ögat, medan ni läser reglerna! Ja' e' inte bitter! 

 

Fredagen den 7 juni 2013 kl. 23:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gungeligung!

Då är det förberett för sköna stunder i solnedgången nere vid bastun. Gungstolen har fått en mjukt stoppad ryggdyna vävd med noppteknik. Dubbeleffekt! Jag vet vem som kommer att vara den mest frekventerade gungaren där nere och jag vet vad som kommer att finnas i den ena handen. Men väl bekomme! Det är roligt att kunna glädja andra. Uppe i stugan har ett kvalitetstest startat. Den 1 juni lade jag ut en av tidningsmattorna vid ingången i stugan för att se hur den ska klara våra blöta och smutsiga skor under sommaren och hösten. Har läst att det bara är att duscha och torka den. Då kan den klara upp till sex år. F'n tro't! Inslagen är enbart sidor från Dagens Industri, Hoppas att det var sidor från en uppgångstid på börsen.   

 

Torsdagen den 6 juni 2013 kl. 22:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slagfärdigt

Jag har städat min garderob här i stugan idag. Kanske var jag på jakt efter mera utrymme, bortglömda persedlar, mattrasor eller bara bättre ordning. Stötte då på denna gamla T-shirt från min aktiva tid i damkommittén vid Umeå Golfklubb. I går var jag just en sån typ av "tjej" som slog och slog vid Sollefteå Golfklubb. Temperaturen i solen var lika hög som den jag hade inombords och ansiktsfärgen var densamma som T-shirten ovan.

Jag är mycket inspirerad av Re Rag Rug, som har gjort sju stycken jättestora "mattor" av gamla T-shirts och ylletröjor i helt surrelastiska tekniker. Kanske kan denna golftröja vara en början för mig på ett projekt i samma anda, om än i ett mindre format. 

Men jag tror att jag sparar loggan.

 

Lördagen den 1 juni 2013 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.