Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Det gäller att vara uthållig

När jag färdigställt tidningsmattorna med de "ekonomiska" temana och de installerats på EkonomiNords kontor, försökte jag glömma att jag hade ytterligare fyra mattor som skulle renskäras och ramas. Luften hade liksom gått ur mig. Men efter Budapestresan har jag visst återfått lite energi och gjorde de sista geringarna i går kväll. Den som faller mig mest i smaken är den blå Krabb sjö. Där den ljusa varpen skapar liv åt mattan om man står lite i vinkel. Det ska bli spännande att testa om dessa tidningsmattor verkligen tål att användas som dörrmatta. Testet börjar på 1:a maj, för då ska det visst bli solsken igen.

Jag har dessutom påbörjat ett annan experiment: En skål av sönderrivna tidningssidor. Återkommer om jag har något att visa.

 

Måndagen den 29 april 2013 kl. 21:14

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Turist

Har varit en sväng på fyra dagar till Budapest. Det var en jättefin gammal stad med många historiskt välbevarade byggnader, trots att staden varit så utsatt under flera krig. Vi badade varmt förstås, var på orgelkonsert och såg oss omkring i staden både via buss, tunnelbana och till fots. Var på jakt efter ungerskt textilhantverk, men det verkade begränsa sig till visserligen otroligt detaljerade broderade dukar, men inget som högg till i mitt bröst. Broderier tillhör min ungdom och ligger nu oanvända i linneskåpet. Gick några shoppingrundor i boutiqerna men gjorde bara ett inköp. När jag kom hem så sorterade jag ut en ganska snygg vit mohairjumper, som jag inte använt på två-tre år. Den sticks och någon annan skall nu få njuta av dess vackra stickade hålmönster.  Jämnvikt i garderoben igen. 

Ingen varp i vävstolen, så jag fortsätter att virka på min "Wool eater blanket". Och den förtjänar verkligen sitt namn. Varje varv slukar ett nystan, så det slutar väl med att jag måste gå och köpa till ytterligare garn om jag ska kunna kalla den "blanket". Jag som bara ville rensa i förråden.   

 

Söndagen den 28 april 2013 kl. 00:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt och fräscht

Idag klippte vi ned bolsterväv i vävstugan och då frigjorde sig sex nya fräscha överdrag till våra köksstolar. När jag kom hem satte jag snabbt igång med att ta bort den gamla klädseln och på med den nya. Det kändes så skönt att kunna sätta sig på en ren stolsdyna. De gamla kommer att återanvändas som mattrasor förstås. Inget får förfaras. Som avkoppling framför TV:n har jag startat upp ett annat projekt, som nog kommer att ta hela sommaren att fullfärdiga: En "filt" som jag virkar i tvåtrådigt yllegarn. Köpte det garnet för tjugofem år sedan och växtfärgade en del härvor. Men sen har det blivit liggande, för jag fick en fruktansvärd "tennisarmbåge" som har hindrat mig från att sticka eller virka allt sedan dess. Nu ska jag testa om armbågen håller. Kanske har mattrasklippningen fungerat som gymnastik.

 

Tisdagen den 16 april 2013 kl. 19:22

Bolsterväv | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Aldrig sinande källa

 I påskhelgen blev jag förärad två stora vacumförpackade plastsäckar med gardintyger från en väninna till Marie. Jag har inventerat och sorterat och inser att jag nog bör leva och ha vävarhälsa till minst hundra, om jag ska förbruka mitt tygförråd. Själv har jag ju också varit en ganska flitig gardinsömmerska med många draperingar och bubblor. Numera hänger det bara smala vepor i våra fönster. Alltså finns det på vinden ett par, tre gamla resväskor fulla med gardiner av god kvalitet. Ibland bläddrar jag bland dessa för att välja ut och skänka bort till Röda Korset såna, som inte går att använda som mattrasor. Men jag brukar bli sentimental och inte förmå mig  att skiljas från dessa grandiosa tyger, som fanns på 70- och 80-talen. När jag sen kommer upp till vävrummet möts jag av sex stora kartonger med färdigklippta mattrasor, färgsorterade och klara. Men i vävstolen finns för tillfället ingen varp, så förrådet minskar inte. Jag håller på att slutföra de tidningsmattor, som jag ska behålla själv. I morgon ska vi hänga tidningsranorna på Marielle och Peters kontor. Ska bli kul att höra kommentarerna.  

 

Lördagen den 13 april 2013 kl. 18:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.