Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Det är kul att variera sig

Nu är "beställningarna" vävda och klara, men jag måste ju få kvar något för egen räkning också, så jag fortsätter med tidningsinslagen. Vill ha lite omväxling till sömnaden kring ranorna. Tar en fållning om dagen. Det är en lagom dos.

Det var nog inte så dumt att varpa med två färger ändå. Man får fram olika varianter på ett enkelt sätt. Mattan här intill har jag döpt till Krabb sjö. Och skummet på vågorna åstadkommer man genom att låta den blekta varpen synas. Det har varit ett litet äventyr att få tag i tidningssidor med rätt färg upptill eller nedtill. Det är ju de partierna som är intressanta om man vill variera sig färgmässigt. 

 

Måndagen den 25 februari 2013 kl. 23:32

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Och jag slår å slår, å slår å slår.....

Nu är jag snart klar med första delmålet på projektet Korridoren. Har vävt klart sex av ranorna och den sjunde är på gång. Där har jag solvat om lite grand, så att den blir bredare. Men än återstår det mycket arbete. Jag ska skära rent kanterna och sedan fålla allihopa. Med den senaste fållningen i starkt minne, så gruvar jag mig faktiskt för den delen av projektet. Men som sista utväg finns ju produkten Lim. Gissar att jag får använda mig av det på långsidorna. Ranan här intill har jag döpt till Debet och Kredit. Den ska ju hänga på en redovisningsbyrå, så därför har jag sökt benämningar i den branschen. Med tanke på nuvarande konjunktur skulle jag kanske ha vävt en helsvart matta, men det har varit lite svårt att hitta såna tidningssidor.

 

Söndagen den 17 februari 2013 kl. 16:38

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Överraskningar

Det har gått en tid sedan senaste blogginlägget. Jag har vävt 4/6 av stolsklädseln och jag längtar så tills dess att den är klar. Uthållighet är tydligen inte min starka sida . Det ska vara omväxling. Därför har jag varit mycket inspirerad av tidningsprojektet, för där bjuds jag på omväxlíng. Jag startade genast med varpningen. Fick hjälp av Marielle och Peter med att dra på flätan. Solvade och skedade med fart och satte igång med att rulla tidningssidor och vävde så ett par "ranor". Inte förrän då upptäckte jag felet och fick då naturligtvis klippa ner väven och rätta till felet. Men det var faktiskt väldigt bra det där felet, för när jag klippt ner dessa två mattor, kunde jag, genom att jämföra rätan och avigan, se vilken skillnad färgen på varpen gjorde.Jag hade varpat med varannan tråd blekt och varannan tråd svart mattvarp , förutom tre block med dubbel svart mattvarp. Färgerna blir mycket intensivare under den svarta varpen, vilket var lite oväntat för mig. Det var alltså ganska onödigt att varpa med två färger. Vilket mitt fel var, får du räkna ut själv. Nu har jag vävt ytterligare tre "ranor" Tidningsrullandet går ganska bra. Har tiggt till mig en omgång av Aftonbladets rosa sportbilagor och så går jag omkring och kikar efter Dagens Industri, som är så fint aprikosfärgad. Vävningen är ett ordentligt gymnastikpass. Det gäller att slå till mycket hårt och då får armmusklerna sig en duvning. Men det gäller också att hålla slagbommen hårt intill inslaget, medan man trampar om och då får även magmusklerna sig en omgång.    

 

Söndagen den 10 februari 2013 kl. 15:20

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.