Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

NU ÄR DET SLUT PÅ VILODAGARNA

Jag hann bara trycka på bloggknappen "Spara och publicera" häromdagen,  så fick jag ett telefonsamtal, som innebär att jag slipper gå omkring och grubbla på vad jag ska göra hädanefter i vår: En beställning på SJU tidningsmattor!! Det är Marielle och Peter som tänker pryda väggarna i en korridor på deras kontor med lite annorlunda "konstverk". Har visst frågat personalen och fått godkänt.

Vilken tur att jag inte hade hunnit varpa. Nu måste jag först rekognosera terrängen där mattorna ska hänga och sedan göra lite skisser. Vill att det ska vara lite variation på "verken". Men det ska bli jättekul. Förra våren hjälpte jag dem med lite bokslutsarbeten, men det här är naturligtvis mycket mera inspirerande. Medan jag väntar på mattvarpen och skisserna, har jag börjat rulla "pinnar" till inslagen. Om varje matta/rana ska vara 70-80 centimeter behövs mera än 500 rullade tidningssidor. Jag har en del ytterligare att göra.

Samtidigt ska jag i vävstugan väva 3½ meter bolsterväv till köksstolarna.Har lindat upp lite cottolin till en blårandig bård som ska harmoniera med mina köksmattor. Och så ska tyget förstås vara smutståligt. Man byter inte klädsel så ofta och det är svårt att tvätta med textiltvätt utan att det blir rosor.

Fick förresten en liten chock när jag kom till vävstugan igår. Någon hade lämpat av minst 10 sopsäckar mattrasor bland våra vävstolar! Vem? Men det är ju faktiskt verkligheten för oss trasmattsvävare. Om jag inte överlever i morgon, vem vill då ta rätt på mina sex IKEA-flyttkartonger med mattrasor? Den mest lämpade är troligtvis en vävstuga. Vi ska göra vårt bästa av sopsäckarna!

 

 

Lördagen den 19 januari 2013 kl. 17:32

Vävstugan | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.