Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Och ränderna går ....

 Nu har jag kommit igång i vävstugan med bolstertyget till köksstolarna. Det blir nog ganska bra. Färgstarkare än den gamla klädseln men därmed också smutståligare. När jag sitter där och skyttlar fram och tillbaka, tänker jag på en visa man sjunger vid dansen kring midsommarstången: "Så väva vi vadmal, så slå vi tillsammans, och väva vadmal och slå tillsammans och låta skälet gå rätt". Det sista är viktigt. Full koncentration tillrådes!  
 

 

Torsdagen den 24 januari 2013 kl. 22:03

Väv | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

NU ÄR DET SLUT PÅ VILODAGARNA

Jag hann bara trycka på bloggknappen "Spara och publicera" häromdagen,  så fick jag ett telefonsamtal, som innebär att jag slipper gå omkring och grubbla på vad jag ska göra hädanefter i vår: En beställning på SJU tidningsmattor!! Det är Marielle och Peter som tänker pryda väggarna i en korridor på deras kontor med lite annorlunda "konstverk". Har visst frågat personalen och fått godkänt.

Vilken tur att jag inte hade hunnit varpa. Nu måste jag först rekognosera terrängen där mattorna ska hänga och sedan göra lite skisser. Vill att det ska vara lite variation på "verken". Men det ska bli jättekul. Förra våren hjälpte jag dem med lite bokslutsarbeten, men det här är naturligtvis mycket mera inspirerande. Medan jag väntar på mattvarpen och skisserna, har jag börjat rulla "pinnar" till inslagen. Om varje matta/rana ska vara 70-80 centimeter behövs mera än 500 rullade tidningssidor. Jag har en del ytterligare att göra.

Samtidigt ska jag i vävstugan väva 3½ meter bolsterväv till köksstolarna.Har lindat upp lite cottolin till en blårandig bård som ska harmoniera med mina köksmattor. Och så ska tyget förstås vara smutståligt. Man byter inte klädsel så ofta och det är svårt att tvätta med textiltvätt utan att det blir rosor.

Fick förresten en liten chock när jag kom till vävstugan igår. Någon hade lämpat av minst 10 sopsäckar mattrasor bland våra vävstolar! Vem? Men det är ju faktiskt verkligheten för oss trasmattsvävare. Om jag inte överlever i morgon, vem vill då ta rätt på mina sex IKEA-flyttkartonger med mattrasor? Den mest lämpade är troligtvis en vävstuga. Vi ska göra vårt bästa av sopsäckarna!

 

 

Lördagen den 19 januari 2013 kl. 17:32

Vävstugan | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

SNART BÄR DET TILL!

Efter att ha funderat på heltid i ett par veckors tid så har jag idag beställt mattvarp från Agnetas vävbod. Jag ska, mot bättre vetande, varpa upp en ganska lång fläta. Det föreligger lite alternativa vävar i mitt huvud. Måste kanske klippa ned och solva om under "resans gång", men det brukar gå bra. Det är pådragningen som skapar mest bekymmer, eftersom man då måste ha "assistenter". Har under funderingstiden klippt och skurit en hel del nya mattrasor. Inte för att det saknas mattrasor utan för att garderoben, där jag förvarar tyger, inte kan svälja mera. Jag ärver avlagda lakan och gardiner från lite olika håll och de tar plats! Men de är bra att finna.

Vi körde igång vävstugan i tisdags och där står jag på tur att väva en bolsterväv. Jag ska klä om våra sex köksstolar med det tyget. Det gäller bara att hitta på en bra randning, som inte är så känslig när man ska klippa till stolsklädseln. Ska linda upp några provbitar. Vävstugan har tagit emot massvis med garner från damer, som slutat väva men gärna ser att materialet kommer till användning. Det finns alltså mycket att välja av.

 

Onsdagen den 16 januari 2013 kl. 22:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

GOD FORTSÄTTNING!

Nu har det redan gått 5 dagar på det nya året. Återstår visserligen 360, men dagarna försvinner fort nuförtiden. Har man då ingenting, som dokumenterar vad man haft för sig, blir livet liksom innehållslöst. Jag har verkligen svårt för att göra någonting som inte syns, dvs ingenting. Eftersom matlagning och disk inte lämnar några nämnvärda spår efter sig kommer de göromålen också att räknas som ingenting. Möjligen skulle en städdag kunna synas för ögat, men de dagarna är sällsynta i vårt hem. Kanske skulle också daglig motion sätta sina spår på utseendet, men det upplever jag som enbart tidsfördriv. Alltså måste jag sätta igång något projekt, som producerar något man kan ta på; ett reellt substantiv! Det skulle ha kunnat vara ett brev till en gammal kompis, ett preliminärt årsbokslut för jordbruket eller vårens spelplan för bouleserien. Men nej, det duger inte! Det enda som gäller är förstås nya varptrådar. Jag gjorde klart det vävda pärlbandet och funderar nu på var det skulle kunna få pryda sin plats. Sen var det ju det här med att väva med tidningspapper. Det finns en del att utveckla där! Vilken färg på varpen? Eller kanske: nya gardiner till rummet? Men vad ska jag kunna göra med alla de gula mattrasorna? Ett överkast? Ja, det är frågor som sysselsätter hjärnan medan den inte gör någonting. Eventuellt löser en och annan zudoku.   

 

Söndagen den 6 januari 2013 kl. 00:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.