Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

GOTT NYTT ÅR!

PIGGA OCH GLADA
Mel: Midnatt råder


Gamla året, snart det har försvunnit,
har försvunnit.
Tiden ifrån alla snabbt har runnit,
snabbt har runnit,
Tick, tack, tick, tack, ticketicketicktack,
tick, tick, tack.

Men som tröst i vin vi nu ska skåla,
nu ska skåla.
Nya året ska få oss att stråla,
oss att stråla.
Pigga, glada, piggapiggaglada.
Ha det bra!

 

Fredagen den 28 december 2012 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

GOD JUL!

JUL DÅ SNÖN VRÄK NE
Mel.:_White Christmas(Nicke Sjödin)

Ja dröm int’ om nån mer snö nu
her’ne på skifte där ja hagg
Han e fin på korta’
men inna skjorta
där blöt’n ne varenna plagg

Ja dröm int’ om nån mer snö nu
ja slit nog ont ve han som e,
Ja ha fott nu så de räck tell
- sen få jul ha vafför färj han vell
.
 

 

Fredagen den 21 december 2012 kl. 15:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hårda tag

Nu har jag fållat tidningsmattan runt om med bomullsband.Det var ett hårt arbete som krävde en del krafttag. Långsidorna sydde jag på maskin och min stackars gamla Pfaff blev alldeles utom sig och vägrade först att mata fram mattan och till sist lade den av trådspänningen också. Undrar om det finns något hopp om ett liv efter detta för den gamle trotjänaren. Det gick ett antal nålar också förstås. Det är inte lätt fär en smal liten nål att ta sig igenom en hel tidningssida som komprimerats till en centimetersrulle. Fortsättningsvis fick jag fålla kortsidorna för hand med sticksöm. Om det håller för de sex åren, som mattan enligt utsago ska kunna överleva, det låter vi vara osagt. Jag tror att mattan få ligga "på is" tills det är lite mindre vätskor utomhus.
 

 

 

Onsdagen den 19 december 2012 kl. 15:45

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Det är något som saknas

Tänk att man kan bli beroende av en vävstol. Det var ju tur, att det inte var något med procent i, som jag kom att sakna så mycket. När jag går upp till datorn passerar jag dörren in till vävrummet och det är som att fötterna vill välja vägen dit istället för till kontoret. Men vävstolen är naken och har inget nöje att erbjuda. Kanske var det därför som jag för första gången under 2012 satte igång ett bullbak. Och det kommer ju att glädja andra. Själv ska jag försöka begränsa min konsumtion. Att tröstäta är ingen lösning på problemet.

I morgon är det dags för Julens sånger i kyrkan. Jag ska göra ett litet inhopp i den gemensamma kören. Damkören har ju upphört, så det var ett tag sedan jag sjöng upp mig. Det ger en speciell julkänsla att sjunga de traditionella julsångerna, så jag ville gärna vara med på ett hörn. På kvällen blir det lite typ Hej tomtegubbar hos våra goda vänner.

 

Fredagen den 14 december 2012 kl. 18:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Så var det roliga slut

Den här gången hann jag inte bli otålig över varpens längd. Tog ner väven i söndags och har nu klippt isär, zickzackat och nålat fållar. Så återstår då det tråkiga handarbetet, men det känns överkomligt den här gången. Det är bara två mattor och de är förhållandevis smala. Kuddarna kan jag sy på maskin. Men sen... kommer den spännande tidningsmattan. Ska köpa kantband och fålla med dem runt om. Det blir ingen ny uppsättning före jul, tror jag...

I vävstugan har vi haft avslutning idag med traditionell grötlunch. Det var lite upploppsstämning bland oss, för vi är inte så välkomna till vävstugan. PRO hyr av det kommunala bolaget Bostaden, men vävstugan ligger inom lokalerna för Eriksdals äldreboende och vi, vävtanterna, sägs inte uppfylla kraven på säkerhet och sekretess för de boende på avdelningen. Vi känner oss kränkta. Vi ska starta Holmsundsupproret!

 

Tisdagen den 11 december 2012 kl. 18:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Tvärtom

 

Om kudden såg lite rufsig ut, så är tidningsmattan väldigt välkammad. Där gäller raka rör, båda händerna på slagbommen och dunka till med all tillgänglig styrka, inte bara en gång utan minst sex gånger. 

Det tar lite tid att rulla ihop tidningssidorna, en sida för varje inslag. Men å andra sidan stiger de här inslagen ganska bra om man jämför med cottolin tex. Man ska nog inte blanda reklamblad och dagstidningar. De är av olika kvaliteter och reagerar inte lika på tillslaget. Det ska bli spännande att testa hållbarheten. Jag ska använda den som dörrmatta i hallen och enligt uppgifter på nätet är det bara att duscha av den, när den blir alltför smutsig. Någon hade haft den som dörrmatta i sex år! Det beror kanske på hur många gånger det är någon som stiger över tröskeln.

 

Tisdagen den 4 december 2012 kl. 22:59

Tidningsmattor | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Rufsigt

Leken fortsätter. Inte för att det ryms flera kuddar i våra soffor, men jag kan inte låta bli att fortsätta på temat: Kuddar och slarvtjäll. Nu med buketter av sammetsgarn. Kanske tål den inte att tvättas, men den är ju rolig så länge den varar.

Snart har jag bara ett par meter kvar av varpen och då ska jag äntligen få prova på att väva med tidningar. Mattor av dagstidningar lär visst hålla i flera år.

 

Måndagen den 3 december 2012 kl. 11:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.