Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Utrensning

Det var inte lika dramatiskt som i Oksanens bok, men visst krävde det lite obekväma beslut att företa utrensning i linneskåpet.

Jag hade bearbetat mitt strykberg och skulle lägga in ett antal nystrukna löpare i linneskåpet, men det gick inte. Det var fullt! Det blev lite ångestladdat; måste jag sluta att väva? Oh, hemska tanke! Då var det bättre att ägna sig åt en annan hemsk handling: städning. Det är det minsta jag gör i vårt hem. "Tur att vi får främmande ibland" sa barnen när de bodde hemma. Men jag tömde dukhyllorna och påbörjade en känslokall bedömning av varje objekt. Vem har gjort den här duken? När använde du den sist? Hur många vinfläckar går inte att få bort? Tycker du att den är snygg? Kommer dina efterlevande att vilja ha den?

Det uppenbarades några sanningar. Jag har hängt på  många prenumerationer av Allt om Mat, där det har erbjudits dukar och servetter som extra gåva.  Under åren har mitt tycke för olika färgskalor förändrats.  Tygservetter använder vi aldrig, inte ens som prydnad på köksbordet. Det blev en ganska ansenlig hög av dukar, som jag kommer att skänka till bättre behövande. 

När jag stod där och valde och vrakade, kom också tanken att jag borde märka upp en del av de kvarvarande dukarna och berätta historien bakom deras tillkomst. Där fanns mamma Adéles stora duk i gåsögon, som hon vävde på Stöndars lanthushållsskola. Farmors röda julduk i två våder, varav den ena skarvats mitt på med fällsöm. Korsstygnsduken på aidaväv, där vi flickor i klass 6 broderade var sitt hörn och sen lottade ut för att få ihop pengar till skolresan till Stockholm. Den breda drällduken som Brunos mamma vävde, när hon var med i vävstugan i Mjällom. Sidenduken som Bruno köpte när han var FN-soldat i Gaza. 

 

 

 

Lördagen den 24 november 2012 kl. 15:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.