Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Vilken helg!

Jag har nu återvänt till stugan efter en mycket lyckad Stockholmsresa. "Liftade" med Brunos kör, som skulle till Tarttu på Körfestival. Bodde hos Anders och Jessica och lilla Junie, vilket var jättemysigt. 

Fredagen började jag med att ta spårvagnen ut till Nordiska museet, där det var utställning i Vävningens tecken, med anledning av att Hemslöjden firar 100-års jubileum. De utställda alstren var mycket intressanta och inspirerande, men många hade man redan sett i vävtidningar och i andra sammanhang, så jag blev lite besviken. Dessutom var utställningen mycket mindre än jag väntat mig, så jag tog spårvagnen in till city och gick för att shoppa lite grand. Träffade Marie och vi scannade av Gamla stan och hamnade så småningom på en thai-restaurang. Vi åt en wouktallrik och jag testade sushi för första gången. Riktigt gott! Sen åkte vi ut till Marie, som bjöd på vin och en skön säng. 

På lördagen återvände jag till Djurgården. Den här gången tillsammans med Marie och målet var Liljevalch. Och nu blev jag inte besviken utan överväldigad. Där var bl.a. tvåtusen trästommar utformade som löv och  monterade på "trädstammar". Där fanns inget löv som var det andra likt och alla typer av slöjd var representerade, textil, trä, smide .... allt.! 

Övriga rum var inredda under olika teman, som kunde bestå av många olika typer av hantverk. Där fanns träslöjd, repslagning, lin, murning, broderier... ja allt. 

Varför jag valt lördagen hos Liljevalch var för att det var Västernorrlands Hemslöjd, som hade temat i verkstaden den dagen. Det satt då c:a tjugo kvinnor i ring och stickade en stor rundstickning, som symboliserade landhöjningen i våra trakter. De hann med c:a 6 cm, vilket borde motsvara 8-9 år. Jag var själv med i ett varv ungefär, kanske ett år.  

 

Tisdagen den 19 juni 2012 kl. 21:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.