Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Åter på plats

Vi hade några jättetrevliga dagar nere i Prag. Tittade på alla gamla, otroligt dekorerade byggnader, monument, torg och broar.  Inmundigade många goda måltider och sörplade i oss en ansenlig volym öl. Och jag tänkte nog inte en endaste minut på den osolvade mattvarpen här hemma. Jag fäste mig vid att vi inte såg några affärer med tjeckiskt konsthantverk. 

Väl hemma så startade jag omedelbart solvningen och skedningen och kunde då ta med de varptrådar som jag tvingats ta bort i den tidigare versionen.  Nu blev det genast två "rutor" till i sidled., som jag sen också förstärkte med ett par  inslag av inplock. 

 

 

Torsdagen den 22 mars 2012 kl. 20:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det klippt!

Jag klarade veckoackordet! Efter att ha varit ner till Stockholm och tagit farväl av min allra äldsta kompis, Inger, och träffat vår Junie på Kulturhuset, ivrigt anfallande en akustisk gitarr(blivande rockstjärna?), klippte jag vid hemkomsten ner de två mattor, som fört en osäker tillvaro på bommen. Den blå mattan blev egentligen ganska intetsägande, om än harmonisk färgmässigt. Den grönrandiga är mera tilltalande. Där blev de olikfärgade  varptrådarna mera framträdande. Nu ska det bara skedas om, så börjar vi om från början, dvs det bör vara c:a 10 meter kvar på varpflätan.  Men innan dess ska jag åka ner på kontinenten, dvs till Prag , och fira min födelsedag. Efter att ha mistat Inger som vän, uppskattar jag verkligen både mitt liv och hälsotillstånd.  Det gäller att inte bara fylla år, man måste fylla åren med något man uppskattar också. "Livet går inte i repris", stod det på en broderad väggbonad, som låg på Ingers kista. Så sant! Nu eller aldrig!

 

Söndagen den 11 mars 2012 kl. 21:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

On my mind

Vaknade tidigt i morse och då gäller det, att det är något positivt, som dyker upp i ens sinne, annars är morgonvilan helt förspilld.  Den här morgonen var det en omskedning. som klart visualliserade sig under mina slutna ögonlock: Klipp ner nuvarande varp, så fort "mulberrymattan" är klar, skeda om i en tätare sked och plocka upp de 5 varptrådar i varje sida, som inte fick rum i 30-skeden. Du får två nya ränder! Vilken lycka! Är det någon som förstår hur det känns? Nähä...... 

 

Söndagen den 4 mars 2012 kl. 21:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Pågående arbeten

 

Nu har det lossnat lite och jag är inne på matta nummer två i vävstolen här hemma. Hittade ett gammalt mönsterblad på möbeltyger utgivet av Hemslöjden i början av 1940-talet, årsbarn med mig. Färgskalan passade bra med de mattrasor jag redan har. Jag behöver således inte leta i tygskåpet efter lämpliga objekt. För det är om man hamnar i den situationen, som man gör ett förhastat besök på Olssons stuvar och köper på sig fem meter onödigt tyg. Det står ju redan sex flyttkartonger med klippta mattrasor i vävrummet! De måste duga!!

 

I vävstugan har jag just påbörjat en matta med svart varp. Här är färgerma mycket dova och harmoniska. Kanske passar den här mattan Gunilla bättre.  Partierna mellan färgerna har jag vävt i panama eller "sösstrer'n" (systrarna)som Gärdis kallade vävsättet. Det är två varptrådar som följer varandra tätt, så det är väl därav benämningen kommit. Panama ligger långt från Holmsund.

 

Lördagen den 3 mars 2012 kl. 15:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.