Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Det tar sig, sa mordbrännar'n...

Så kom jag då till slut igång, men jag gick runt vävstolen många varv innan jag till slut bestämde mig för färgtemat. Och sen några varv till innan randningen tog form. Har nog aldrig varit så velig. Kanske beror det på att jag ska ge bort mattan. Jag har nämligen haft en liten bytesaffär med Gunilla; en eldriven golfvagn mot en trasmatta. Försöker anpassa mattan till Gunillas personlighet. Och då får det inte vara något vel. Hon vet vad hon vill. Ska ge ett stadigt intryck, men vara som ett smycke.

 

Lördagen den 11 februari 2012 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Hur dum får man vara?

Detta verkar bli en otursförföljd väv. Vi drog på väven i förrgår och allt var frid och fröjd. Så igår kväll solvade jag och började skeda. Men det var något konstigt med solvnotan, som irriterade mig innan jag somnade och som väckte mig i morse. Efter att ha rådfrågat två vävexperter på vävstugan, solvade jag om halva varpen. Så skedade jag igen och upptäckte sedan, när jag skedat klart, att jag hoppat över rör på två ställen. Bara att börja om. När jag så började framknytningen, ser jag att väven blir för bred, den kommer inte att rymmas i sidled ner mot vävbommen. Vilken klantskalle jag är!! Fick nysta bort fem trådar på varje sida.  Vi får hoppas att jag nu i begynnelsen gjort alla misstag , som man kan göra på en väv. Då blir fortsättningen lugn och harmonisk.  

 

Tisdagen den 7 februari 2012 kl. 23:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Vad månde bliva?

Nu har jag snart färdigställt alla höstens alster. Återstår bara några segelbåtar på vepan med fjärden i blickfånget. Jag hade givit mig själv löftet att  inte börja på något nytt förrän allt var klart. Men i fredags varpade jag en mattväv på "bara" 16 meter Igår förskedade jag och nu sitter jag bara och väntar på att Marielle och någon av pojkarna ska komma upp hit till Tolvan och hälpa till med att dra på. Visserligen återstår då solvning och skedning och så de där olycksaliga tramporna, som jag ofta har problem med.  Men i morgon smäller det! Planerna är att det ska bli randiga mattor både på längden och tvären.    

 

 

Söndagen den 5 februari 2012 kl. 16:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.