Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

GOTT NYTT ÅR!

Så här på 2011 års sista dagar försöker man göra en liten summering av vad som hänt under året. Jag tänker då inte på  Norge eller Japan eller Libyen utan på vad som tilldragit sig i min vävstol. När jag läser mina gamla bloggar, ser jag att det är något som återkommit flera gånger; nämligen min otåliga önskan att varpen ska ta slut någon gång. Det borde ha lärt mig: Varpa lagom långt!!!! Omväxling förnöjer och det är alltid kul att pröva på något nytt. Ännu har jag inte bestämt vad som ska tilldra sig i varpan efter nyår. Har avlagt ett högtidligt löfte att inte påbörja något nytt förrän allt från den sista väven är fållat och monterat. Har nu bara tre-fyra objekt kvar, men är ganska otålig. Var på en mattutställning nu i veckan och blev inspirerad till lite mera "konstnärliga" mattor med slarvtjäll, inplock och broderier.  Undrar bara var jag ska placera nya alster? Snart är väl mina golv täckta med mattor likt golven i Salen på mormors tid. Vilket lyxproblem! Men det tar vi nästa år! Gott slut på år 2011!

 

Fredagen den 30 december 2011 kl. 23:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Snön lyser inte vit men med sin frånvaro

Nu har skägget vuxit ut på tomtenissarna och de har blivit gubbar. Och ögonen de gnistrar. Men jag undrar hur det ska gå med klappleveranserna. Det kommer att gnissla och "rabbe" under kälken. Det verkar inte bli någon vit jul varken ute eller inne. I år är ju Åhlborgs julaqvavit giftfri så då ska den ju testas. 

Och stjärnorna de lyser än ....... 

 

Måndagen den 19 december 2011 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen!

 

Jag trodde ett tag att min löparvarp var välsignad och att den förlängde sig själv som ett gummiband. Den tog aldrig slut!  Faktiskt tröt inspirationen på slutet. Men igår fick jag äntligen slå in det sista inslaget och klippa ner 12 olika "objekt". En del är jag nöjd med, andra riktigt lyser av bristande idéer och torde bli liggande som UFO:n, som min syster kallar sina "unfinished objects". Det är lätt att vävarna blir liggande utan frans och fåll. Men tomtelöparen måste jag väl ta tag i redan i morgon för att iallafall ha startat upp projektet.

 

Fredagen den 9 december 2011 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.