Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Elitserie?

                

I fredags var det Seniordag på Storsjöhallen här i Holmsund och då visade vi i Vävstugan upp våra alster för allmänheten. När jag satt nere i publiken och tittade upp mot bl.a. mina mattor, som hängde där på ribbstolarna, insåg jag plötsligt att jag inte bara stöttat Björklöven utan även mitt "hemmalag" Modo i min vävning. Julmattan har nu bytt namn och jag känner mig inte längre som en svikare. Båda lagen behöver support i dessa dagar har jag förstått. Själv har jag aldrig i hela mitt ganska långa liv varit på en hockeymatch, men man kan väl vara ett fan i teorin iallafall.

 

Måndagen den 10 oktober 2011 kl. 19:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Slow starter

Så har jag då äntligen fått ro att ägna vävkammaren några timmar. Har hela sommaren gått och funderat på vad jag ska ta starta hösten med, men inte funnit lugnet för att fatta beslut. Då kom Marielle med ett önskemål om smala sängmattor till deras sovrum i stugan och ett sånt tillfälle får ju inte missas. Det är så sällan barnen har något behov av hemslöjdsalster. Jag skedade om min löparväv till en grövre sked och väver mattorna i tuskaft med rosengångsbårder.

I går var jag upp till Vännäs och hälsade på i Skälstickornas vävstuga. De hade så många fina och roliga vävar uppsatta. Jag blev mycket inspirerad och skulle så gärna väva liknande alster, men det är lite svårt att variera sig här hemma. Innan man kan sätta igång att väva krävs så mycket förarbete och det gäller då att sätta upp en väv med många variationsmöjligheter. I vår vävstuga finns inte alltid intresse för de lite mera udda uppsättningarna.

 

 

 

 

Söndagen den 2 oktober 2011 kl. 17:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.