Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Bildbevis

 

Det är mycket inspirerande och spännande att påbörja ett nytt projekt. I eftermiddags, sedan jag pliktskyldigast levererat ett antal deklarationer till Skatteverket och fixat serietabellen i Boulen, körde jag igång Etapp 3. Det är samma färgskala som Anders hallmatta, men blir ändå så olik. Den blir nog lite väl smutskänslig, men vi har gott om vatten och såpa i stugan.

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 22:13

Väv | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nästa etapp

Nu är etapp 2 klar. Det blev inga sängmattor. Anders och Jessica tyckte att projektet behövdes bättre i deras hall och då anpassade jag mig till det målet. Vi får väl se var den hamnar i slutänden. Är ganska nöjd med färgsättningen och mönsterrapporterna. Det blev dessutom trasor över i färgskalan Valnöt, så nu har jag startat etapp 3. Det är en matta till tvättrummet i stugan. Där huserar nu en matta, som var den enda matta jag hade vävt  tidigare i mitt liv, innan jag kom till vävstugan här i Holmsund. En gång för kanske 35-40 år sedan vävde jag den hemma i Folkja. Stadkanterna var så ojämna att jag var tvungen att bandkanta dem med snedremsor. 

Vi får väl se hur de kommer att se ut den här gången. 

 

Tisdagen den 27 april 2010 kl. 22:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Etapp 2

 

Började igår kväll på Etapp 2, men fick riva upp ett par decimeter. Det blev för plottrigt. Men idag har jag återvänt och tror mig gjort en mönsterrapport. Mattorna kommer att bli helt olika inte bara till färgen. I etapp 2 växlar färgerna även i ytterpartierna medan etapp 1 hade svart som genomgående färg i de längsgående ränderna. Det är alltid lika inspirerande att börja med ett nytt projekt. Tyvärr så har jag på skrivbordet ett antal olika verifikationsmappar som också tigger om uppmärksamhet. Det är mycket lätt att blunda och fortsätta in i vävkammaren.

 

Måndagen den 12 april 2010 kl. 19:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1:a leveransen

Nu är båda sängmattorna klara, nedklippta och fållade och levererade. Motsvarade ganska väl min mönsterplanering. Jag hade problem med att hitta svarta mattrasor. Två par av Peters svarta Masterfood brallor blev offer för saxen. Men hellre på golvet än i säcken för offergåvor till 12:an. Eller? Nu har jag satt igång Etapp 2, som är ett liknande projekt fast till Anders och Jessicas sovrum. Men nu ska färgskalan vara Valnöt. Har rannsakat tyggarderoben efter brunt, terrakotta och höstgult. Vi får väl se hur långt det räcker.

 

Söndagen den 11 april 2010 kl. 21:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.