Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Synnerligen osynligt

I dag har jag varit "volontär" och tillsammans med Gärdis förskedat, dragit på och solvat en handduksvarp hemma hos en äldre kvinna, som är blind sedan födelsen, men som vävt hela sitt liv. Hur går sånt till?  Själv måste man hela tiden via synen hålla koll på vad man presterar. Hur många inslag har jag gjort? Vilka färger ska jag välja? Vilket mönster passar bäst? Jag är mycket tacksam för att antalet kvarvarande dioptrier räcker så att jag ser någorlunda vad jag har för mig.

 

Söndagen den 26 april 2009 kl. 23:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Consummatum est

Det är fullbordat!! Jag har fållat och fixat alla nio objekten! Så himla skönt att ha avslutat detta ganska så stora projekt. Tyvärr innebär det att jag inte längre kan skjuta upp de ganska omfattande arbeten jag har liggande, som hör till kategorin Bokslut och deklarationer. Det roar mig inte lika mycket som att fålla dukar. Då kan ni ju räkna ut hur inspirerad jag känner mig inför morgondagens möda.    

 

Tisdagen den 21 april 2009 kl. 22:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Objektens fullbordan

Nu har så det ganska tråkiga arbetet vidtagit, dvs. att färdigställa alla alster jag producerade under de roliga veckorna i Gysinge. Gudrun kallar dessa ofullbordade verk för UFO:n, UnFinished Objects.  Risken finns att de förblir UFO:n, men jag har iallafall börjat så smått under påskhelgen, eftersom det var så tråkigt dimmigt väder. Telefonstolsdynan är klar och spetskypertslöparen likaså. Men det står också ett par vävstolar i vävstugan och väntar på min uppmärksamhet, så det kan nog ta sin tid innan alla fållar är på plats.

 

Onsdagen den 15 april 2009 kl. 10:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Slutet gott, allting gott

Så var detta roliga slut. Fredagen gick lite i vemodets tecken. Vi skiljdes åt efter två intensiva men roliga veckor. Roliga på flera sätt; många skratt, råa skämt och framförallt mycket inspirerande och roliga arbetstimmar. Jag såg att på Gallerisidan med bilder från vår verksamhet rullar nu reklam för Mamma Mia och vad kan vara mera passande. För Mia har varit vår mamma på många sätt; instruktör, förebild, uppmuntrare, berömmare, tröstare, underhållare och någon gång en bannare. Hon har haft ett oändligt tålamod med oss. Vad kan man mera begära av en Mamma. Nu tror jag inte att Mia roas av tanken att betraktas som mamma till nio pensionärer. Men de' få'na väl ta, som Inger skulle ha sagt. 

Resan hem gick utan problem bortsett från att jag på tåget mellan Uppsala och Sundsvall hamnade precis framför ett kille som talade högljutt i sin mobil hela vägen mellan Gävle och Sundsvall. Borde väl ha klivit upp och klappat till honom, men då hade man ju fått problem med polismakten. Sverige är ju ett fritt samhälle osv.

I dag har jag nålat alla fållar på mina alster, för att jag ska kunna ta med dem till vävstugan på tisdag och förevisa vad jag lärt mig. Hoppas att jag ska kunna inspirera de andra deltagarna, så att vi kan sätta upp någon av de olika vävarna.  

 

Lördagen den 4 april 2009 kl. 16:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Målrakan

Detta var så den sista "riktiga" kursdagen. De flesta vävarna avslutades under dagens lopp, klipptes ned och delades upp på var och en. Vi har varit nio kursdeltagare och de flesta av oss har vävt de nio olika vävteknikerna som vi satt upp. Mycket lärorikt för mig som startade nästan från scratch när det gäller att läsa vävnotor. Och jag får med mig många fina alster. Jag är mycket tacksam mot PRO som givit mig tillfälle att delta i den här kursen och hoppas att jag kan ge tillbaka lite av det jag har lärt mig. Visserligen tar ju inlärningen i den här åldern ganska lång tid men jag får väl läsa vävnotor som kvällslitteratur istället för romaner, så kanske de fastnar efter ett par månader. Har hört att om man ska lära sig ett nytt språk när man nått min ålder måste man höra glosan 44 gånger. Vi har ikväll haft utställning av våra alster för övriga gäster här på skolan, men det kom inte så många intreserade. De flesta gick bara och väntade på att kvällens festligheter skulle börja och att baren skulle öppna. Vid det här laget har dansen börjat nere i stora lektionssalen, men jag har inte sett till något "prospect", så jag tror attjag avstår.

 

Torsdagen den 2 april 2009 kl. 21:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är vi inne på slutsträckan

I dag fick jag brådis med att avsluta löparen i spetskypert, Marianne stod i tur efter mig och hade kört långt kvällspass i går och blev snabbt klar idag. Men det gick bra. Ägnade sedan ett par timmar till att fläta på kyrktömmen. Så var det dags för ytterligare en omgång av bröddukarna, som jag tyckte var så behändiga och lämpliga gåbortspresenter. Vi klippte också ned ett par vävar, så man känner att vi är på sluttampen. Efter middagen startade jag emellertid rundväven igen. Jag tror att det blir en sittdyna alternativt en kudde. Den vävs i sammetsgarn, så kanske det är något för Snusen att vila sig på. Hon gillar ju sofflocksmattan som jag vävt av gamla sammetsgardiner.  Hoppas hon piggat på sig tills jag kommer hem. Nu tänker jag ta mig en kopp kaffe och sen blir det en zudoku som sömnmedicin. Snart har det gått två veckor och jag har verkligen uppskattat varje dag. Men det är klart att det blir kul att komma hem till Bruno och övriga familjen också. Dagen för uppmontering av vävstolen i Anders rum närmar sig dock med stormsteg.    

 

Onsdagen den 1 april 2009 kl. 20:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.