Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Gammjänta

Eftersom kvicksilvret i termometern utomhus håller sig på väldigt låg nivå och "nordvästen" envisas med att blåsa för full styrka över fjärden mot oss i stugan, så har jag gett mig tid att förgylla min tillvaro i vävkammar´n. några timmar flera dagar. Således är nu ormmattan fullfärdigad och jag är mycket nöjd. Den blir slitstark och smutstålig i sitt fortsatta liv. I mina mattraslådor finns det många olika kulörer, men favoriter är förstås de som härrör till styvmorsviolen. Den här gången har jag nu valt att hålla mig till det violetta och blå. Rosengången fortsätter sina slingor, men har fått lite streckad uppbackning. Kallar mattan för Gammjänta, eftersom den färgen ofta förknippas med de jäntor, som ännu inte fått fatt i någon man och därför lagt in ett extra kol på färgsättningen av klänningen.

 

Onsdagen den 5 juli 2017 kl. 17:40

Rosengång | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

Välkommen att klicka runt bland mina vävalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha så kul!

 

Kategorier

Allmänt

Bolsterväv

Gåsögon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradräkten

Pärlor

Repslagning

Rips

Rosengång

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Väv

Väv

Vävstugan

Återvinning

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.