Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

Spridda skurar

Denna vinter, som man nu väl kan benämna vår, har jag försökt utöka mitt kreativa skapande med lite nya idéer. Letade fram mina rep slagna av mattrasor och lusläste Knopbibeln och åstadkom några små karottunderlägg. Det krävs mycken tankemöda för att knyta en knop. Lättare var att binda korgar av repen, men det krävde i gengäld en ordentlig styrka i händerna. Hittade sedan i mina gömmor en påse med knappar dekorerade med "blommor" virkade med vackra garner. Det var ett tidsfördriv från i somras. Monterade upp dem på ett par gamla panellängder och vips hade vi nya köksgardiner. Tog sedan mig an den bandväv, som jag startat för ett par år sen. Men jag har väldigt svårt att få jämn bredd på bandet och staden blir jätteful. Ska vara med i en workshop i bandvävning till helgen vid RÅM i Luleå, så kanske det blir bättre nästa försök. Fastnade sedan för ett inlägg på Facebook, där en kvinna visade hur hon vävde en rund matta med 8-10 "varptrådar" av mattrasor. Inslagen skedde också med dessa varptrådar. Jag kom en bit på väg och ska nog åstadkomma åtminstone en stjärtlapp med denna tekniken. Allt detta för att kompensera bortfallet av vävstolen. Men snart är det sommar och då återvänder jag till den.

 

Mndagen den 17 april 2017 kl. 23:02

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

Vlkommen att klicka runt bland mina vvalster eller kanske bland dikter och bordsvisor. Ha s kul!

 

Kategorier

Allmnt

Bolstervv

Gsgon

Kattfotsmatta

Kypert

Noradrkten

Prlor

Repslagning

Rips

Rosengng

Rug hooking

Tidningsmattor

Virkning

Vv

Vv

Vvstugan

tervinning

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

LÄNKAR JAG FÖLJER

gudrunslappar.blogspot.com

trasmattan.blogspot.se/

torasvavstol.blogspot.se/

hannaleker.blogspot.se/

reragrug.blogspot.se/

irens-hobby.blogspot.se/

nastansjovavstuga.blogspot.se/

evabrittsbrusbod.se

 

 

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.